Med inriktning Afro – Pop/Rock/Soul

Ansökningsformulär Musiklinjen

Har du ett stort musikintresse? Här har möjlighet att under ett eller två år utveckla dina musikaliska färdigheter samt förbereda dig för kvalificerad musikutbildning på musikhögskola. Du utvecklas individuellt, på det egna instrumentet och i samspel med andra. Konserter, seminarier och workshops med gästmusiker ingår i kursinnehållet.

Arbetsmetod

Vi arbetar i ensembler med 5-8 personer, innehållande trummor, bas, piano/keyboard, gitarr och sång. Instrumentalundervisningen sker individuellt medan andra ämnen tillämpas i grupp. Du kommer att få möjlighet att delta i konserter, seminarier och workshops samt fördjupa dig i olika projekt. Genremässigt rör vi oss över pop, rock, soul, slick, funk, blues samt mycket annat och vi spelar allt från gamla klassiker till de senaste hitsen. Du får naturligtvis själv vara med att styra genre/låt val och har chansen att fördjupa dig i din egen favoritmusik. Vissa veckor har vi projektvecka, då vi fördjupar oss i en viss genre, t ex Latin eller Jazz eller musik av en specifik artist/grupp.

Vill du förbereda dig inför studier på musikhögskola kommer du att få personlig vägledning och förberedelse inför antagningsprov för att nå dit. Dock har du ett stort ansvar att själv läsa in/öva på teoretiska moment och musikstycken.

Kursfakta

Längd: 1-2 år