Ge dig själv större valfrihet.

Den allmänna kursen är för dig som vill bli behörig att söka vidare till högre studier på högskola, universitet eller yrkeshögskola. Kursen förbättrar dina möjligheter att i framtiden få större frihet och fler valmöjligheter i livet.

Arbetsmetod

Tillsammans med din kursledare gör du en plan för dina studier. Du får möjlighet att: studera i mindre grupper, i din egen takt och i en lugn miljö. Under lektionerna får du handledning av lärare. På schemat finns också studiepass inlagda, där du kan få individuellt stöd i dina studier. Vid behov kan du få handledda läxläsningspass efter skoltid. Studielängden beror på din studietakt, hur många ämnen du önskar få behörighet i samt om du tidigare har studerat på gymnasienivå.

Kursfakta

Längd: 1-3 år
Kursstart: 27 augusti 2018
Ansökan: 1 maj