Sommarkurser

Badbild-webb

Korta kurser sommaren 2017 på Furuboda!
Sommarverksamheten på Furuboda vill ge dig som deltagare upplevelser och erfarenheter som kan inspirera och stärka ditt självförtroende. Detta kan ske genom möten med andra deltagare, ledare, assistenter och genom att du här får prova många olika aktiviteter. Vi har kurserna som utmanar och  inspirerar.

Sista ansökningsdag för ALLA kurser är den 1 februari 2017

Skaparverkstan, 12 -18 juni
Är du sugen på att prova på att måla i acryl, akvarell eller trycka screentryck? Eller vill du kanske prova glasfusing eller att forma med keramiklera? Gillar du att skapa fritt utan en massa regler? Då är det här kursen för dig! Här har du möjlighet att prova på olika tekniker och material både på traditionellt sätt och genom övningar som fokuserar på skapandeprocessen.
Vi håller mestadels till i vår mysiga ateljé, men om vädret tillåter tar vi oss kanske ut i landskapet och målar i det fria. Ett besök hos eller av en verksam konstnär brukar vi också hinna med. Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som har mer erfarenhet av konstnärligt skapande.

Skåne i blickfånget 13 – 22 juni
Under 10 dagar får du ta del av vad Skåne har att erbjuda i form av teman, föreläsningar och musikupplevelser. (För dig som varit på Furuboda tidigare så har de korta kurserna Skånsk sommar och Midsommartraditioner gått samman och blivit denna nya kurs.)
Programmet är upplagt så att förmiddagarna är tematid, olika tema olika dagar, men allt från då till nu. Eftermiddagarna erbjuder valbara aktiviteter så som t.ex. cabbeåkning, rörelseaktiviteter, kreativt skapande och mycket mer. Vissa av kvällarna njuter vi av musik, andra av att göra något tillsammans med övriga kurser:
Vi vill erbjuda ett varierat utbud som ger mersmak!

Sound & Action, 26 juni – 2 juli
En kurs med musik, liv och rörelse i alla former. Sound & Action samlar ca 70 deltagare från vårt land som vill spela på musikinstrument, sjunga, dansa eller arbeta med inspelning!
Instrumenten anpassas så att alla kan vara med och musicera.
Efter inskickad ansökan väljer du vilken temagrupp du vill medverka i t.ex kör, pop, dansband, ljud & bildteknik, afrikanskt, musikal, kör m.m.
På förmiddagarna ingår du i ditt temaval och på eftermiddagarna kan du välja mellan olika workshop som kan bestå av musik, drama eller fritidsaktiviteter.
Alla kan vara med från 15 års ålder.
OBS! Det är viktigt att du gillar och klarar av att medverka i stora grupper.

Familjeveckan, 24 – 30 juli, 7 dagar
Familjeveckan är för familjer med barn upp till 25 år, där någon i familjen har funktionsnedsättning.
Det blir en vecka då man som familj kan ha roligt tillsammans med varandra och med andra familjer. Vi gör saker tillsammans som familjer, men också utifrån intresse och ålder.

Golfkurs, 24 juli – 30 juli
Golf är friskvård!

Kursen riktar sig både till ungdomar och vuxna, med eller utan funktionsnedsättning. Golfträning sker dagtid och är på Degeberga Widtsköfles golfbana, som har Sverigesbästa korthålsbana och en 18-håls långbana. Det blir praktisk golfträning varvat med teori.Du kan vara nybörjare eller spelat en del golf. Vi individanpassar kursen efter de deltagare som anmäler sig. Vi lovar en vecka med mycket golf och härliga möten med olika personer.
Golfbilar, finns tillgängliga för dig som har svårt att gå längre sträckor. Du får gärna låna golfutrustning.

Solskensveckor
Sommar, sol, hav, musik, aktiviteter, möten med nya människor – så kan Solsken- och familjeveckorna på Furuboda beskrivas. I programmet finns bl. a. intressegrupper, fritids-aktiviteter, temadagar och roliga kvällsarrangemang av olika slag. För dig som vill finns
det även möjlighet för andaktsstunder. Veckorna påminner om varandra i programupplägg
men skiljer sig i inriktning genom att de har olika åldersinriktning. Läs mer nedan under respektive vecka.

Solskensvecka 2,   3 – 9 juli, 7 dagar
Solskensvecka 2 är för dig mellan 20 och 40 år.
I aktiviteter, intressegrupper och program möts och utmanas du av dig själv och andra på olika sätt. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som tex idrott, musik, kreativt mm och resten av dagen blandas med olika aktiviteter och roliga kvällsprogram.

Solskensvecka 1,  31 juli – 6 augusti , 7 dagar
Under Solskensvecka 1 får du prova på nya saker och utmanas i aktiviteter som t.ex åka 4-hjuling, cabbe, stå på scen och spännande upptåg. På förmiddagarna ingår du i en intressegrupp som t.ex idrott, musik, kreativt mm. Under veckan utmanas du att ha
kul med kompisar och lära känna nya människor.

Solklart,  7 – 13 augusti, 7 dagar
Solklart är för dig över 40 år och familjer med vuxna barn.
Välkommen på fina dagar med aktiviteter och program i ”Solskensanda”.

Sommarveckan 14 – 20 augusti
Sommarveckan är en tradition i vårt kursutbud. Under en skön augustivecka får du vara med och uppleva en kurs med mycket varierat innehåll.
Var förmiddagarna har sitt tema, t.ex. skapande, natur, musik mm. Det är ett varierat innehåll med lyssnande, skapande, rörelse och framförallt upplevelse.
Kvällarna varvas med musik och föreläsningar mm.

Sound & Action ”Mini”, 7 -13 augusti
Detta är ett ”Sound & Action” i miniformat med ca. 20 deltagare. Temat för kursen är musik och ljud i alla former. Vad gör vi då? Jo, på förmiddagarna är det musikspelande i grupp. På eftermiddagarna erbjuds du delta i olika aktiviteter, antingen med musikinriktning eller med upplevelser så som att åka cabbe och fyrhjuling.
På kvällarna finns tid för gemenskap då vi erbjuder konserter, allsång och mycket mer.
Detta är en vecka för Dig som gillar musik och vill spela tillsammans med andra.
Alla kan vara med från 13 års ålder.

Hos oss finner du en öppen och tillgänglig miljö.
Sommarkurserna är för alla, med eller utan funktionsnedsättning.

Ladda ner och skriv ut ansökningsblanketten här:Ansökan

För information om kursinnehåll och aktiviteter:
Kontakta Annica Nordqvist
e-post:  annica.nordqvist@furuboda.se