DSC01003

Samverkanskurser
Kurser där folkhögskolan tillsammans med handikapporganisationer och föreningar arrangerar kortare eller längre kursaktiviteter.
För att räknas som en samverkanskurs måste kursen pågå under 1 -14 dagar och ha kursinslag om minst 4 timmar/dag. Hos Specialpedagogiska skolmyndigheten söker vi bidrag för kost, logi och resor.

Väljer ni att lägga er samverkanskurs hos oss hjälper vi till med kursupplägget samt erbjuder föreläsningar och aktiviteter som kursinslag. Ni kan således lämna en stor del av planeringen åt oss. Ansökan och kursredovisning till Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, sköts också av folkhögskolan.

På Furuboda folkhögsskola möter ni en trivsam miljö, väl anpassad för personer med särskilda behov, men innan ni bestämmer er för att lägga er samverkanskurs på Furuboda är ni välkomna hit för rundvandring och genomgång av möjligt program.

Här nedan finner ni ett urval av de organisationer och föreningar som vi ordnat samverkanskurser tillsammans med:

Psoriasisförbundet , Synskadades Riksförbund, Epilepsiföreningen, Svenska Down föreningen, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Schizofreniföreningen, Reumatikerföreningen,
Astma- och allergiförbundet, FUB i Lund med omnejd, Verdandi.
Helena Jangtun RosendalHar du frågor om  boende, måltider och lokaler, kontakta
Bokningen:
Helena Jangtun Rosendal
e-post: bokningen@furuboda.se
tel:  044-781 46 10