Kung-Christian-IVHistorielektion i Kristianstad!

I AKO, Allmän kurs Omvärld startades läsåret med att läsa om vad som finns i Folkhögskolans omgivningar.
Onsdagen den 30 september besökte de bl a region museet
i Kristianstad. Där möttes de av stadens grundare den danske kungen Christian den IV.

– Vi har pratat om allt från staden Kristianstad, dess historia och nutid, till de små byarna runt om i Kristianstadskommun. Att Skåne är ”slottstätt” har vi förstått då vi i ”vår” kommun hittade flera slott,  dessa har vi tagit reda på lite mer om. Nu vet vi att det finns spöken på flera Skånska slott, det vet vi! Berättar kursledaren Agneta Strömberg

 

Glass_0587wÅrets uppstart!

Höstterminen startades upp med aktiviteter både ute och inne, det fanns något för alla. Fem i rad spelades på grusplanen vid parkeringen med lagmedlemmar istället för de vanliga pjäserna. Det var klurig hjärngympa att få fem i rad. Träffboll spelades i idrottshallen det satte samarbetstalangerna på prov och gav många glada skratt.
Glasspausen i solskenet tog tid då strutarna var av modell större. Kursledaren Yvonne och matteläraren Stefan njöt av glasspausen.

 

MVkonsertvt2015_5687Oscarw
Musikverkstans avslutningskonsert

Med full gas och stor inlevelse presenterade Musikverkstan en del av sin repertoare på sin avslutningskonsert i aulan. De har varit ute och spelat under läsåret men på avslutningskonserten  kom folkhögskolans deltagare och personal för att lyssna. Konsertens hemliga gäst var rektor Oscar Lindström.

 

TEMA HavetTema-havet_5579w
Allmän kurs Omvärld och Framtid presenterade ett arbete
om djur i marinmiljö med en utställning i aulan. Alla bjöds på marin buffé som tillagats i träningsköket.
Intresset var stort!


Covenant Players

Manuel Fervenza


Temadag med
Covenant Players 

Alla kurser i folkhögskolan deltog i improvisationsdagen. Kunskaperna i engelska varierade mellan de olika grupperna men kroppsspråket fungerade för alla!

 

Emma_5126Emma tränar varje dag för att bli så bra som möjligt

2009 råkade Emma ut för en olycka som nästan tog hennes liv. Idag är hon en av deltagarna i en folkhögskolekurs för personer med förvärvade hjärnskador. Hennes kamp för livet har uppmärksammats i medierna. Se inslaget från Sydnytt här!

På väg…igen är kursen som tar tillvara dina tidigare kunskaper, utvecklar dessa och skapar ny kunskap. Du finner nya strategier i vardagen vilket leder till ökad självkänsla och ökad insikt om din förvärvade hjärnskada. Du tränar minne, koncentration och kommunikation i både skapande och teoretiska ämnen.

Isabell EkAtt få berätta sin historia – bli sedd och bekräftad

Isabell har länge närt en dröm om att få föreläsa och berätta sin historia. Nu har hon tagit det första steget Läs mer här!
Det händer på folkhögskolan!

 

 

Amy och Emma

Amy och Emma

Att utvecklas och utmana sig själv är en viktig del när du går på en folkhögskola.

Plötsligt står favoritartisten på scenen i aulan och man får sjunga duett med henne. Det hände Emma i Baskursen vars stora idol heter Amy Diamond.