IMG_2688w

Av alla roliga och somriga aktiviteter är turerna med häst och vagn något som både unga och gamla gillar. I de natursköna omgivningarna runt Furubodas anläggning travar den gamla fjordingen Fjalar med sin last. I år är det 16:e året som FJalar drar vagnen, så han är både lugn och trygg och van vid vägen. Fjalar som är en 19 årig Fjording och arbetshäst har dragit  timmer i de småländska skogarna under vinterhalvåret. Att komma till Furuboda och dra vagnen har blivit något av ett sommarnöje för Fjalar, som fått många fans genom åren.

IMG_2727w

 

De senaste fyra åren har Julia Strömberg varit kusk och skött om Fjalar.
Julia är en hästtjej som med van hand tar tömmarna och kör en runda längs den vackra Furubodavägen.  – Jag började rida som 6 eller 7 åring, berättar Julia, som fortfarande gillar att rida men som också tycker att hästar är ett fritidsintresse som tar väldigt mycket tid.

Att ta hand om FJalar är inte bara att sitta på kuskbocken. Efter dagens turer är det Julia som ryktar och borstar, kratsar hovar och tvättar av arbetsdammet och svetten från den ljusgula pälsen. Sedan ska vagnen sättas på plats och eventuell spillning på asfaltgångarna plockas upp.

IMG_2736w

 

IMG_2755w

 

Efter dagens arbete väntar hagen och kompisarna Goliat och Griffel,  två ettåriga Shettisarna som är på sommarbete.  Om du kommer till Furuboda i sommar träffar du dem alla tre i hagen.

IMG_2817wb

 

Glad sommar!